Sóc la Laura Santiago. Vaig iniciar la meva formació com a mestra, i vaig estar un temps treballant, en la primera etapa d’educació infantil. M’hi va portar una forta convicció de la importància dels 3 primers anys de vida de cara establir els fonaments del desenvolupament de la persona.

A mesura que vaig seguir estudiant i aprofundint va ser quan vaig aprendre la importància que tenia la família en els infants en aquestes etapes, esdevenint l’entorn familiar l’adequat en aquests primers anys de vida. Va ser aleshores que vaig anar-me centrant en l’acompanyament a les famílies amb infants 0-3 anys.

Em vaig seguir formant a través del Massatge Infantil, per nadons i per infants més grans, el postgrau de Pràctica Psicomotriu Aucouturier, com a facilitadora del taller “Com hem de parlar perquè els infants escoltin” i la formació anual de “L’acompanyament emocional de l’ infant 0-7 anys.” Entre mig vaig ser mare d’una nena, que ara ja te 5 anys, i que el seu acompanyament ha estat clau per comprendre i verificar molts aspectes. També per sentir en profunditat les emocions que desperten la maternitat.

Fa 11 anys que vaig començar amb aquesta preciosa feina, a través d’ Ajuntaments en serveis a la petita infància. Vaig estar 2-3 anys acompanyant a la meva filla. Al anar-me a reincorcoporar, la crisis econòmica havia canviat l’escenari professional, ha estat aleshores, que gràcies a aquestes fets ha nascut “Lligams, Espai d’Acompanyament Familiar”. Un projecte nou, però amb un recorregut al darrera, que fa palès la importància que les famílies disposin d’un espai en el que poder ser acompanyades en aquests períodes vitals sensibles, on poder crear xarxes socials i poder satisfer les necessitats de joc i descoberta dels seus infants en entorns cuidats i preparats.