Espai de trobada, joc i relació per a famílies. A on també s’ofereix acompanyament en la criança i educació dels fills i filles.

L’objectiu del projecte és facilitar a les famílies aquest tipus d'espai durant els 3 primers anys de vida dels seus fills, període vital especialment sensible, tant en el desenvolupament de la persona durant aquesta etapa, com en l'acompanyament que se li ofereix per tal que aquest desenvolupament sigui saludable i harmònic.

Mitjançant grups per a nadons, que seria el taller "Compartint la Criança"  i a partir de l'any, l’espai de joc i psicomotricitat en família fins als 3 anys (P3 inclós) "Juguem Jugant". Cuidant aquest període sensible del desenvolupament i les persones que l’acompanyen, ja que sovint hi ha voluntat de voler educar des del respecte i l'empatia, però hi ha manca de referències i informació. Aquesta etapa mereix i necessita una mirada i un acompanyament concret, ja que la infantesa és un moment vital únic, amb les seves peculiaritats i transcendent en el desenvolupament de la persona.

Més enllà dels 3 anys, segueixen havent propostes, però adreçades només a pares i mares, amb aquesta mateixa intenció d'oferir un espai de reflexió, informació, contenció i acompanyament en l'educació dels fills i filles.

Lligams, pretén ser un lloc en el que els pares i les mares puguin regalar temps i presència als petits/es, i a ells/es mateixos/es. Afavorint les relacions positives i un procés de vinculació segur. Amb la finalitat que el desenvolupament dels infants esdevingui sa i que, alhora, els pares i les mares puguin viure, gaudir i créixer amb la seva pa/maternitat. Amb la possibilitat d'anar creant una xarxa social amb altres famílies que viuen un procés vital similar.

Es vetlla perquè els infants trobin un entorn ric, cuidat i preparat per poder satisfer les seves necessitats de moviment, joc i descoberta, a través del joc lliure i espontani. Imprescindible per un desenvolupament saludable de la persona. Jocs poc estructurats, per fomentar la creativitat, la capaciatat de mantenir l'atenció i estar connectats amb la seva curiositat innata: motor del desenvolupament intel·lectual  i de l'aprenentatge autèntic. Amb el component que dona força a l'essència de Lligams, Espai d'Acompanyament Familiar, que és la presència i companyia dels seus pares i mares, que referint-nos a les primerenques edats de 0-3 anys, aquest punt esdevé clau, per la cura del sentiment de seguretat interna. Alhora que també permet als infants entrar en el món de les relacions, tant amb altres infants, com amb altres adults, com dèiem, amb la seguretat de tenir a prop els seus referents afectius.

És per això que les diferents propostes que oferim, tant responen a les necessitats de les famílies que estan amb els seus fills/es a casa, ja que permeten un espai de comunicació, relació i propostes ajustades a les necessitats dels infants. Com a les famílies que els seus fills i filles van a la Llar d'Infants o a l'escola, ja que els ofereix un espai de retrobament amb presència autèntica, que sovint el dia a dia i els ritmes quotidians dificulten poder trobar.

Les propostes es fonamenten en una vessant educativa i preventiva, a través del Massatge Infantil, la psicomotricitat relacional i la comunicació respectuosa i empàtica, amb materials especialment pensats i elaborats per aquestes etapes. Hi ha diversitat de tallers i propostes, el tallers permanents ja esmentats que són els fonaments del projecte i d'altres esporàdics,  per tal de satisfer el ventall de necessitats de cada realitat familiar.

"Lligams, Espai d'Acompanyament Familiar" també disposa d'un dossier de tallers específics per Ajuntaments. Grups de criança, AMPES d'Escola Bressol, eco-botigues, ... A la zona de l'Anoia, Penedés i Baix Llobregat Nord. Si esteu interessats/es podeu contactar per conèixer els tallers disponibles.