A Lligams podeu trobar a la venda la revista "Viure en Família" i els dos CDs de "Les 2 princeses barbudes"

Espai de trobada, de joc i de relació per a famílies. A on també s’ofereix acompanyament en la criança i educació dels fills i filles.

Es preten facilitar a les famílies aquest espai durant els 4 primers anys de vida dels seus fills i filles, període especialment sensible del desenvolupament.

Mitjançant tallers d'acompanyament a l'embaràs i el part, grups per a famílies amb nadons: "Compartint la Criança"  i a partir de l'any, l’espai de joc i psicomotricitat en família fins als 4 anys (P4 inclós) "Juguem Jugant". Cuidant aquest període sensible del desenvolupament i les persones que l’acompanyen, ja que sovint hi ha voluntat de voler educar des del respecte i l'empatia, però hi ha manca de referències i informació. Aquesta etapa mereix i necessita una mirada i un acompanyament concret, ja que la infantesa és un moment vital únic, amb les seves peculiaritats i transcendent en el desenvolupament de la persona.

L'objetiu de Lligams és oferir un lloc en el que els pares i les mares puguin regalar temps i presència als petits/es, i a ells/es mateixos/es. Afavorint les relacions positives i un procés de vinculació segur. Amb la finalitat que el desenvolupament dels infants esdevingui sa i que, alhora, els pares i les mares puguin viure, gaudir i créixer amb la seva pa/maternitat. Amb la possibilitat d'anar creant una xarxa social amb altres famílies que viuen un procés vital similar.

Es vetlla perquè els infants trobin un entorn ric, cuidat i preparat per poder satisfer les seves necessitats de moviment, joc i descoberta, a través del joc lliure i espontani. Imprescindible per un desenvolupament saludable de la persona. Materials no estructurats, per fomentar la creativitat, la capaciatat de mantenir l'atenció i estar connectats amb la seva curiositat innata: motor del desenvolupament intel·lectual  i de l'aprenentatge autèntic. Amb el component que dona força a l'essència de Lligams, Espai d'Acompanyament Familiar: la presència dels seus pares i mares, que referint-nos a les primerenques edats de 0-4 anys, aquest punt esdevé clau, per la cura del sentiment de seguretat interna. Alhora que també permet als infants entrar en el món de les relacions, tant amb altres infants, com amb altres adults, com dèiem, amb la seguretat de tenir a prop els seus referents afectius.

És per això que les diferents propostes que oferim, tant responen a les necessitats de les famílies que estan amb els seus fills/es a casa, ja que permeten un espai de comunicació, relació i propostes ajustades a les necessitats dels infants. Com a les famílies que els seus fills i filles van a la Llar d'Infants o a l'escola, ja que els ofereix un espai de retrobament amb presència autèntica, que sovint el dia a dia i els ritmes quotidians dificulten poder trobar.

Les propostes es fonamenten en una vessant educativa i preventiva, a través del Massatge Infantil d'AEMI-IAIM, la Pràctica Psicomotriu Aucouturier i la comunicació respectuosa i empàtica, amb materials especialment pensats i elaborats per aquestes etapes.

"Lligams, Espai d'Acompanyament Familiar" també disposa d'un dossier de tallers específics per Ajuntaments. Grups de criança i AMPES "